ännu ett lyckat kalas

Gårdagens kalas blev också lyckat. Hade verkligen super roligt och nu efteråt gör det mig ingenting att jag missade Björn Rosenström. Snart bär det av hem till Torsby!
hinner inte lägga in några bilder nu för bussen går om en halvtimme så dom kommer ikväll eller imorgon!

4års-kalas

Denna dag har bestått av kalas för lilla Emilia som fyller 4 år idag. Började med paketöppning följt av tårtätning och sen har vi varit ute i flera timmar och spelat kubb osv. När folket åkte la jag mig på balkongen och stekte ett tag tills magen fylldes av taco. Nu har jag precis duschat och resten av dagen kommer det att vara lugnt, är helt utsliten av värmen. Men härligt när det är fint iallafall! Ikväll ska de bakas litegrann till mormors kalas imorgon och sedan blir det säkert film eller nått med systrarna!
Nu kommer det bilder!
lyckat & härligt 4års-kalas, hoppas morgondagens 80års-kalas blir likadant!

kalasinfo

Denna dag har hittilts bestått av stek på taket men nu verkar inte solen vilja komma fram mer så jag tar nog en dusch istället. Efter det ska jag dra mig hemåt för att packa upp & snabbt packa igen. Åker till Sysslebäck ikväll, Emilia fyller 4 år imorgon så kvällen kommer att erbjuda tårtbakning & morgondagen kalas såklart. På lördag ska vi även ha kalas för min kära mormor som fyllde 80 år häromdan. Så det blir två kalas på samma helg!
Egentligen skulle jag vilja till Kolsnäs på Björn Rosenström på lördag me får skippa det iår. Mormor fyller bara 80 en gång & honom har jag varit på 2 gånger förut och många fler lär det bli!

sol & vattenkrig

Rubriken beskriver min dag väldigt bra, den började med stek på taket tills svetten rann och jag skulle gjort vad som helst för att ha en pool att hoppa ner i. Men det hade vi ju inte så vi fick göra det bästa av saken. Nämligen vattenkrig! Vattenballonger & flaskor och jag blev ganska snabbt svalkad, eller rättare sagt dyngblöt!




mysdag!

brillor

coola som vi är så köpte vi lika solglasögon, fast i olika färg!


fynd


Detta fick jag med mig hem från Karlstad igår.
Ett linne, ett par flipflopp, 2st ansiktsmasker, solglasögon, mascara, morotsolja, solskydd, after sun body butter & pengarna jag växlade! Nu har jag allt som behövs och är redo för två veckor i Rhodos. 19 dagar kvar!


karlstad & tjejkväll!

Ursäktar dålig uppdatering men har verkligen haft fullt upp så har inte haft tid till datorn. Har spenderat hela dagen i karlstad tillsammans med finaste. När vi kom därifrån drog jag till Amanda på tjejkväll. Började med filmmys men avslutades vid quickly där svärmor hämtade mig och nu ska vi snart mysa framför en film!

Detta fick jag med mig hem från Göteborg, vet att det syns dåligt vad det är men har shoppat så mycket på senaste tiden så har inte ork till att fota varje liten grej.
Detta består iallfall av 4st linnen, 1st shorts, 1st kjol, 1 st jeans, 2 st tights, underkläder, skor, bodybutter med vanlij & backam bodylotion + lite annat småskräp.
Visar fynden i karlstad imorgon!


hemma!

Kom hem från göteborg sent igårkväll så hade ingen ork att blogga då, var även med om en hemsk upplevelse på tåget så var inte på så bra humör. Möttes iallafall av världens bästa pojkvän vid tåget och gick hem och myste med honom. Idag har syskonen & syskonbarnen varit här så det har varit fullrulle hela dagen.
Nu kommer det bilder från mina underbara dagar i göteborg!



















Mestadels av bilderna är på sötnosen Josefin men även några på Jonathan, Pappa & syster!
Nu ska jag packa upp väskan, invänta min älsking och städa rummet.
Imorgon blir det karlstad med Martin & Ida för att växla pengar & inhandla det allra sista innan Rhodos!

Ett kort inlägg!

Hejhej!
Som ni ser så va ju Tesa in och bloggade själv idag och fick det bekräftat att hon har det bra! :) Inte bara historier ifrån mej alltså. ;)
Idag var hon, som sagt, och gjorde stan! Hon träffade även Bella, Pontus, Simon och Ella. Vänner åt henne där nere. Kul att hon fick träffa dem! :)

Jaa... jag vet itne vad mer jag ska skriva. Här har det precis börjat regna och jag hoppas VERKLIGEN hon har finare väder där nere!

Pusshej!

/tldz.se

info

Hallå! Just nu är det inte Matilda, fick lite tid över efter frukost innan vi ska ta pendeltåget till kungsbacka för en shopping dag så tänkte skriva några rader själv. Har väl inte så mycket att berätta eftersom min kära vän varit så duktig och lämnat bra information!
Var ju som sagt på Liseberg i Torsdags, och det var toppen! Jag och Jonathan åkte en massa karuseller som ni redan vet men det roligaste av allt var spökhuset. Har varit in där två gånger förut och trodde att det skulle vara detsamma men det var 10 gånger läskigare kan jag lova. Jag fick gå längst bak, vilket jag egentligen inte ville eftersom jag får panik när någon förföljer mig, och absolut när det är mörk så man ser dåligt. Men jag överlevde, men jag skrek nästan konstant hela tiden och trodde jag skulle få hjärtklappning och dö vilken sekund som helst. Framför mig hade jag Jonathan som är 1,95 lång så jag nådde inte upp till hans axlar som man egentligen skulle så jag hade ett stenhårt tag runt hans mage hela tiden. Stackarn blev nog llite mosad, haha! Men det fick han för att han gick och skrattade hela tiden när jag var så rädd ;)

Gårdagen har jag inte så mycket att tillägga om, resturangen var toppen, och maten detsamma! Bion var som sagt sådär. Ingenting jag rekomenderar direkt, men som Tilda skrev så kan man ju kolla in den om man vill se en film som är lite halvkass men riktigt snyggt gjord!

Idag väntas en heldag med shopping, ska försöka införskaffa lite saker jag behöver innan Rhodos. Det är ju inte länge kvar nu. 23 dagar!

För övrigt så har jag det super bra här nere, trivs verkligen med sällskapet. Tyvärr så är det bara äldsta & yngsta syskonbarnen som är här. Jonathan som är två år yngre än mig & Josefin som är 8 månader. Jakob som är mittimellan är kvar i kroatien med sin farmor & farfar. Synd att jag inte fick träffa honom igen, men det kommer väl fler gånger. Åker från Göteborg runt fyra imorgon, så kommer hem till Torsby precis innan tio så det lr inte bli någon uppdatering då, då blir det mys med min fina pojkvän, som ja förövrigt saknar! Bilder kommer på Måndag!
Ha det bra så länge, Matilda uppdaterar säkert något mer innan Måndag.


super 8

Godkväll!

Idag minsann har Tesa varit och käkat på finfin restaurang! Lite avis blir ja allt får jag lov att säga med tanke på att jag käkat potatis och falukorv idag. Hahah!

Hon har även varit och sett  på bio! Tyvärr upplevde den inte förväntningarna men den var tydligen jättebra gjord! Så vill man se en halvkass film men som är bra gjord så kan man ju kolla på den. ;) Haha!

Hon verkar ha ahft en toppdendag även idag och jag hoppas det fortsätter såhär bra ända tills hon kommer hem!

Puss på er!

/tldz.se


En dag på Liseberg!

Tjatja!
Har nu fått update om vad som hänt sööööderut! Lyckligtvis har hon haft en toppendag på Liseberg. (Ja det var där hon va, för er som inte fattade vinken med den gröna kaninen, daaaaah?)

Hon har:
♥Fått träningsvärk i magen efter att hon åkt Balder.
♥Nästan fått en hjärtattack och blivit ihjälskrämd i Spökhuset.
♥Skrikit så hon nästan tappat rösten.
♥Fått en massa duschar i Colorado

Tro det eller ej, men trots allt detta har hon haft en riktigt bra dag försäkrar hon er om! Det låter ju inte sååå toppen, men är man på Lisebarg så är man! Det hon varit med om får man på köpet! ;) Känns ju bra att hon överlevde spökhuset i alla fall, hade blivit ledsen i ögat om hon dött! Då hade jag stämmt Liseberg...

/Matilda


En grön kanin


Säger den här bilden er någonting?

Det är i alla fall en ledtråd till vad Tesa ska göra idag! Hoppas hon har riktigt fint väder! :)

/ http://tldz.se

Gästblogg!

Hallå alla Tesas fanz!
Just nu är det Matilda som sitter vid tangentbordet!

Som ni redan läst har Tesa dragit till Göteborg idag och då gav hon mej uppdraget att gästblogga lite åt henne. Hon har lovat att uppdatera mej om vad som händer där nere så jag kan meddela er! :) Ja... Jag har inte fått någon information än så jag vet inte riktigt vad jag ska berätta om. Jo, jag kan ju berätta att enligt yr har hon fint väder nere i Gbg. Skönt för henne!
Jag kan heller inte klaga på vädret. Trots att vi är 96 mil ifrån varandra just nu så har vi väldigt lika väder. 96 mil... herregud!

Nä, jag får ta och uppdatera senare då jag har lite mer information om vad som hänt där nere.

Hejs så länge!



Lägger upp denna bilden igen, tyckte den va så himla mysig!


nytt i garderoben


mumma!

Göteborg imorgon!

Gick upp vid sex imorse när mitt hjärta skulle upp och jobba. Snäll som jag är går jag upp för att göra smörgåsar, packa i matlådan, blanda saft & pussa honom hejdå. Förövrigt har han varit min i 16 månader idag. Och jag blir lyckligare för varje dag som går med honom vid min sida. Som vanligt när jag går upp tidigt kunde jag inte somna igen, kollade på en film och hamnade sedan här. Har egentligen väldigt mycket att göra idag med dröjer på det lite till. Ska snart fixa till mig och gå upp till stationen och köpa tågbiljett till imorgon. Åker från Torsby vid sex, väntetid i Karlstad i 1,5 timme. Åker därifrån vid nio och borde vara framme i Göteborg nån gång mellan elva & tolv. Där ska då pappa finnas och möta upp mig på stationen. Sedan antar jag att det bär av till Syster. Anländer tillbaka till Torsby på Söndag. Bilder & uppdatering kommer då om jag inte slänger in något senare idag eller kanske där nere.

två av mosters godingar!

sjuk

Nu har det blivit dåligt med bloggande igen, detta beror på att jag lyckats bli sjuk. Vaknade med mensvärk som varat hela dagen och inte nog med detta så har jag feber. Har legat i älsklings säng hela dagen ensam medans han jobbat. Har inte orkar göra nånting, gått till & från toaletten ett par gånger bara. Han kom hem en snabbis och myste med mig och nu har han åkt på match. Skulle sä gärna vilja följa med och kolla/fota men har verkligen ingen ork i kroppen. Men, det kommer fler gånger. Jag får ligga här och hålla tummarna för honom. Min duktiga pojke! Åker nog hem ikväll, måste packa och hinna vara hemma lite eftersom jag åker till Göteborg tidigt på Onsdag. Hoppas verkligen att jag hinner bli frisk tills dess. Nu ska jag kolla på ännu mera film och hoppas att tiden går fort tills min snoos kommer hem igen!


00:40

Sitter här med förjävlig huvudvärk, vilket gör att jag inte kan sova. Dagen idag har varit lugn och mysig. Tog en promenad med syster, älskling och barnen längs älven på förmiddan, vilket slutade med två glada badandes barn i den svinkalla älven, frös bara jag kollade på dom. Hade tyvärr ingen kamera med, annars hade det blivit fina bilder. Senare tog jag och Martin oss en cykeltur, på en cykel. Vilket gav många skratt! När ungarna la sig drog vi på en film, som var allt annat än bra. Blev astrött och trodde jag skulle slockna direkt. Men det ville varken mitt huvud eller mage. Så nu sitter jag här, hur pigg som helst medans dom andra sover. Ska spela lite harpan och hoppas att john blund snart dyker upp & då ska jag krypa ner brevid min älskade! Hejs

Den som vakar i mörkret

Äntligen har det kommit en ny Irene Huss film - Den som vakar i mörkret!
Jag och Martin såg den igårkväll, och den var minst lika bra som alla andra filmer av henne!
Rekommenderar den verkligen, och har man inte sett alla andra så rekommenderar jag dom också.
Det läskiga med denna film var att min kära pojkvän som jag hade vid min sida hela tiden visste vad som skulle hända i filmen, och han hade rätt varje gång! Vet inte om det positivt eller negativt faktiskt. Visst är det bra att han är smart, meen. Han tänker som en mördare?! haha!

mys i sommarstugan

Kom till Sysslebäck runt 6 i förrgår, drog då direkt upp till sommarstugan med broder & älskling. Drog ut på en fisketur men fick inte speciellt mycket. Broder åkte sedan hem medans vi stannade kvar och myste i stugan över natten. Upp tidigt imorse och fiskade, fick ganska mycket tills det började spöregna. När vi kom tillbaka lagom blöta och kalla blev det mat, lite vila, städa undan och nu befinner vi oss hos syster igen. Nu blir det dusch!

hästfotografering

spenderade kvällen igår med Leila, mycket mysigt! Idag följde jag med syster till hästen och aggerade både fotograf & modell fast mestadels fotograf. Nu sitter jag hos älskling medans han är på träning. Ikväll blir det mys och imorgon åker vi till Sysslebäck och spenderar helgen där.
Några av dagens bilder!

bilder från knytkalaset





















Bilder från 40-års kalaset


 
I detta tält tillbringades kvällen/ natten tillsammans med ca 70 st andra människor.
































Såhär fint var det dagen efter, och en gudomlig doft ;)





40-års kalas & knytkalas avklarat!

Det har varit en mycket fartfylld helg vill jag lova. Fredag var det ett mycket roligt & lyckat 40-års kalas & Lördag en roligt & lyckat knytkalas. Full rulle hela tiden, mycket goda skratt. vilket betyder att jag är väldigt utsliten idag och förtjänar massa avsnitt av one three hill! Bilder kommer imorgon!


trött

Sitter här alldeles nyvaken & as trött, var nämligen vaken några timmar inatt när det åskade så förbannat. Låg brevid min älskade och sov så gott när det plötsligt smäller så högt att jag flyger upp ur sängen, hjärtat slog i 120 och svetten rann. Jag trodde ärligt i första sekund att den slagit ner i huset. Väckte Martin som snällt följde med mig upp, tände stearinljus och kramade mig tills det slutat åska. Vilken tur jag har som har honom, hade jag varit ensam i denna stund hade jag stendött. Usch, hatar verkligen åska. Nu ska jag iallafall snart slänga i lite färg i håret, duscha och göra mig iordning. Ikväll blir det 40-års kalas, sover där efteråt & imorgon ska vi till X-är till moster på typ knytkalas och sover där efteråt så blir nog ingen uppdate för än på söndag! Hejs!

oväntat samtal

Fick ett väldigt oväntat samtal för nån timme sen, av min pappa. Blev förvånad bara av att se hans namn på displayen. Svarade, förväntade mig ingenting vettigt. Men det var det. Han frågade om jag vill med till göteborg, till min syster. Visste inte vad jag skulle säga, blev så himla chockad. Det var två år sen vi träffades sist, efter det har det inte alls varit bra. Han har lovat, och han har svikit. Jag har varit så himla ledsen, men ändå blev jag så glad. Att för första gången på 2 år känna sig betydelsefull av sin pappa. Känna att han bryr sig om mig, det minsta lilla betyder så mycket för mig. Tårarna kom, som tur var fick jag gråta mot min fina pojkväns axel och höra han stöttande, fina ord. Han fick mig att tacka ja. Har fällt många tårar nu, en del av glädje och en del av räddsla.
Jag hoppas verkligen att detta gör att våran relation vänder!
Så nån gång i juli nu blir det av. Inte bestämt datum ännu.


kritik

Åh jag måste skriva av mig. Jag fick höra för några timmar sen att en av alkolisterna i Torsby har dött. Att dom hittade honom på parkbänken utanför frykenhallen, där han alltid brukade sitta. Stackare säger jag bara. Jag har en längre tid tyckt så himla synd om just honom. Han var inte som dom andra, han såg alltid så himla ledsen ut. Han såg verkligen ut att vilja vara något annat än han var. Om han fått lite hjälp så tror jag att han skulle ha kommit rätt i livet. Läste nyss på nwt att kommunen tagit bort parkbänkarna där nu, så himla sjukt. Anledningen till det sa dom var för att dom ofta kissade nära affärerna, slängde ölburkar överallt och att det ger torsby dåligt rykte och en sämre bild.  Det dom inte fattar är att ungdomar också kissar ute, förstör och slänger burkar och flaskor överallt. Bara för att dom är alkolister och inte har nånstans att bo betyder det inte att dom förstör mer. Jag bor centralt och jag ser 10 gånger så mer ungdomar som förstör dagligen än vad dom stackarna gör. Dom har hamnat fel i livet, någonting har hänt som gjorde att det gick snett för dom. Dom är människor dom med, dom har gått i skolan, jobbat, kanske skaffat barn, barnbarn osv. Dom är som vilken människa som helst bara att något gått snett. Man vet inte vad som kommer att hända i livet, en vacker dag sitter någon nära man känner där. Jag kan inte förstå hur torsbykommun tror att torsby kommer att bli så mycket finare och bättre nu bara för att några bänkar är borta. Människorna finns fortfarande kvar, förutom den stackaren. Dom hittar någon annan bänk att sitta på istället. Och där lär dom ju också störa någon isåfall. Jag ser ner på torsby ännu mer efter detta, jag kan verkligen inte förtå hur dom tänker. Han som dog hade ingenstans att bo, han sov på parkbänkarna hela sommaren. Dom kunde istället ha hjälpt honom på något sätt. Jag vet att det kanske inte är det lättaste att hjälpa om dom inte vill ha hjälp. Men jag har lätt att se på människor och jag tror att han ville det. Jag står för vad jag tycker och säger, och jag skulle gärna vilja säga detta öga mot öga med människan på torsbykommun som tog beslutet. Herregud!

hemma & färdigmålad

Har nu äntligen målat klart allting hos moster, har varit trötta dagar på stegen, fick nämligen nattligt besök av Ida söndagsnatt så somnade halv tre, gick upp halv sex. Och hos moster har vi varit tvugna gå upp tidigt och måla innan solen kommer, och sena kvällar när solen försvunnit. Men kul har det varit. Efter att jag blev klar igår skulle moster köra hem Fia till Höljes så jag blev med och hoppade av hos syster i Sysslebäck och hälsade på henne, broder & mina gofisar. Kom hem sent och myste med min älskade pojkvän. Nu är han på jobbet, som han för övrigt för sov sig till trotts att jag väckte honom ca 5-6 gånger. Idag ska jag bara ta det lugnt, umgås med mammsen osv. Och ikväll blir det mys igen. Imorgon ska jag på 40-års kalas eftersom svärfar fyllt nyligen & på lördag kanske det blir moster igen, fast inte för att måla! Är bjuden på släkt/knytkalas men får se om jag hinner dit, hoppas det!
Nu kommer det resultat bilder på målandet!






Förstår om ni tycker det är tråkigt med massa bilder på ett uthus. Men för mig är det mer än så, ett nymålat uthus som jag målat och jag kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd med resultatet och att det varit värt allt slit!


myshelg

Har haft en mysig helg med bästa, & idag har jag tillbringat några timmar med Tilda. Imorgon tidigt åker jag till moster igen och fortsätter målandet. Vet inte när jag kommer hem, antagligen Onsdag. Uppdaterar då!

hemma

Nu är jag hemma igen efter fyra dagar hos moster, har jobbat hårt och haft det mycket trevligt. På Onsdag kom kusin Fia dit, vilket var super roligt eftersom det var så himla länge sen vi sågs. Så det blev mycket bus med henne också. Var bland annat ute och cyklade en sväng på onsdag kväll och hälsade på hästarna. Imellan allt målandes och busande hann jag även med att fota litegrann så nu kommer det lite bilder. I helgen blir det mys med älskling och till veckan ska jag dit och fortsätta målandet. Bilder på resultatet kommer när allt ät klart!






haha, ja man brukar ju säga att släkten är värst!

RSS 2.0